Osnobbiga vinprovningar till din företagsgrej

Vinprovning till konferensen, lanseringen, eventet, julbordet eller bara för att ni gör bra grejer

Vinprovning på ett valt tema (som ni kan läsa mer om nedan) tillsammans med kollegorna. Anpassat för alla från hobbysommelierer till den evige öldrickaren.

Våra vinprovningar

Här ser du ett urval av provningar vi erbjuder. Har ni andra önskemål så sätter vi gärna ihop en provning som passar er. Säg till bara…

7 druvor du bör känna till

Få lite koll på vilka de sju främsta druvorna är inom vin. Kanske kan du till och med känna igen vilken druva som är vilken i slutet av kvällen?

från 3 400 kr
(beroende på antal deltagare)

INFO & BOKNING →

Tour de France

Vi tar oss runt Frankrike och testar oss genom sju av de mest kända regionerna med hjälp av de lokala vinerna. Vad är ens en GSM-blend?

från 3 500 kr
(beroende på antal deltagare)

INFO & BOKNING →

Giro d’Italia

Italien runt. Från alperna i norr till spetsen av stöveln. Till och med ett varv runt ön Sicilien längs vägen. Vi testar viner från sju områden i Italien.

från 3 500 kr
(beroende på antal deltagare)

INFO & BOKNING →

En resa till vinets vagga

I det här, lite otippade, landet har det producerats vin i över 6000 år. Vi har lyckats få hit viner hela vägen från Armenien. Testa sju viner gjorda på druvor du bara hittar i det här lilla landet där allt började.

från 3 700 kr
(beroende på antal deltagare)

INFO & BOKNING →

7 viner du bör ha hemma

Undrar du ofta på vad du ska köpa för vin till vilken mat? Under den här provningen langar vi fram sju viner vi alltid brukar ha hemma och som passar till de flesta maträtter och situationer. Ha ditt på det torra när du får någon vinsugen på spontanbesök.

från 3 100 kr
(beroende på antal deltagare)

INFO & BOKNING →

Best bang for the buck

Det finns guldkorn i Systembolagets sortiment. Viner som levererar över sin prislapp. Vi har vaskat fram sju viner som har överraskat oss positivt under åren. Detta blir naturligt vår billigaste provning.

från 2 500 kr
(beroende på antal deltagare)

INFO & BOKNING →

Vanliga frågor

Om jag inte kan något om vin då?

Det kanske till och med blir lite roligare då? Vi ser alltid till att ha något för alla intressenivåer.

Behöver vi förbereda något?

Nejdå, vi är ganska självgående. Nämn en plats och tid så kommer vi förberedda med vinerna för temat, vinglasen, vattenglas, spottkoppar och ett upplägg för provningen.

Ska man ha tilltugg till?

Vi brukar inte ha tilltugg under själva provningen eftersom det brukar ”färga” intrycket av vinerna.

Däremot kan det vara trevligt att avsluta med något tilltugg som passar just den provning ni har valt. Hojta till bara om ni vill ha tips.

Är det viktigt med rätt etikett kring vin?

Äh, vi struntar lite i sånt. Vi tycker att vin är en härlig sällskapsdryck som man delar mellan vänner och bekanta och att de bästa kvällarna gärna är lite spontana och härliga.

Visst finns det saker som förhöjer upplevelsen, men vin ska vara kul tycker vi, inte ängsligt.

Vilka är ni som håller i provningen?

Vi två (Stefan och Fredrik) träffades när vi gick samma vinutbildning (WSET) och vi började prova viner tillsammans.

Detta ledde till att vi studerade vidare på eget håll och började hålla provningar för vänner och bekanta. En skara som växte snabbt och vi har fler glada vänner idag än innan vi började. 🙂

Om vi är väldigt många då? (100+ pers eller så)

Då är det svårare att få till den intima, mysiga, sociala stämningen såklart, men när man är fler så brukar de som sitter nära varandra spontant skapa grupper som diskuterar var för sig. Då kan vi samla ihop allas intryck mot slutet och se vad de olika grupperna har upptäckt.

Ett alternativ är såklart att vi gör det hela till ett gigantiskt vin-quiz. Det brukar bli riktigt roligt också.

Vi snackar ihop oss med er så att det blir så bra som möjligt såklart.