Provning: Sommarhäng – BYOB, 9 juli, 2024

av | jul 11, 2024 | Provning | 0 Kommentarer

Denna gång körde vi något helt annorlunda. Varje deltagare tog med sig en valfri flaska. Gärna ett vin förknippat med ett glatt minne.

Eftersom vi inte visste hur många som var borta på semester så valde vi något lite annorlunda för denna provning. En provning som skulle funka om vi blev tre personer, men som blir minst lika bra om vi blir 25 personer.

Vi blev ändå nio stycken som hade med oss varsin flaska. Här kommer lite bilder från kvällen.

Tilltugg: Baguette med mortadella, burrata och pesto och Baguette med grillad aubergine, körsbärstomat, burrata och balsamico.

I vanlig ordning fixade vi lite vinvänliga tilltugg. På sistone har det blivit saker som funkar bra i en baguette.

Vi gjorde en med mortadella och en vegetarisk variant.

På baguette hade vi (från botten upp) rikligt med Mortadella, på den Burrata och en rejäl skopa hemgjord Pesto, olivolja och salt och peppar.

Den vegetariska förbereddes lite innan genom att steka skivad Aubergine och halverade Körsbärstomater tills de fick en fin stekyta. På det la vi Burrata och ringlade över en god Balsamicovinäger.

Stefan Leijon

Skrivet av: Stefan Leijon

Stefan är en av provningsarrangörerna som startade Fyra Flaskor. Hans första vingårdsbesök var i Kalifornien på 80-talet och till vardags driver han en webbyrå där hans fokus är på design och varumärkesstrategier.