Jag har kollat igenom vad som kommer och valt ut några viner som jag personligen tycker ser extra spännande ut. Några kan jag ha provat tidigare, men andra är jag bara lite mer nyfiken på.
Kutch Sonoma County, Pinot Noir, 2019
nr 92429 – 299 kr
Amerikansk Pinot Noir gjort med omsorg. Hälften av druvorna har jäst med ”whole cluster” för att ge mer komplexitet. Spontanjäsning och tre dagars skalmaceration och sedan lagring på gamla franska ekfat. Detta låter lovande.
Domaine Haut Baigneux, Blanc Chenin, 2019
nr 92871 – 229 kr
Handskördad Chenin Blanch från Loiredalen strax sydväst om satden Tours. Gula päron, persika och grillad citron med mineralitet. Låter suveränt till en sen kräftskiva.
G.D. Vajra, Dolcetto d’Alba Coste & Fossati, 2019
nr 95029 – 189 kr
Dolcetta (”den lilla söta” på italienska) som vi provade sist, men denna gång från den producent vi smakade Barberan ifrån. ”Böndernas tisdagsvin” gjort med omsorg.
Produttori Barbaresco, 2017
nr 93830 – 349 kr
Barbaresco som har lagrats i två år på 30-40 år gamla ”Bottis” (enorma ekfat). Sedan har vinet lagrats på flaska ytterligare ett år innan försäljning.